Scythe logo Scythe home page

Fórum » Általános tudnivalók, kérdezz–felelek, ötletek

Curch of Satan weboldala

2010-05-08 10:52:28

DarkLord

Regisztrált: 2010. május 8.

Üzenetek: 1

Csoport: tag

Nemrég regisztráltam az oldalra, mert már olvasgattam egy ideje az itt lévő írásokat és egyre jobban érzem, hogy szimpatikusak számomra a sátánizmus eszméi. Azonban a hivatalos weboldalt nem sikerült megnyitnom.
Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy mi történhetett vele?

Vá: Curch of Satan weboldala

2010-05-08 11:03:21

SzS

Regisztrált: 2008. október 16.

Üzenetek: 295

Csoport: Scythe.hu admin

Most néztem, működik, de tényleg volt némi technikai szünet az utóbbi néhány napban.

2011-01-13 18:19:09

Ali

Regisztrált: 2009. augusztus 11.

Üzenetek: 6

lenne egy kérdésem, hirtelen nem tudom hol tegyem fel, ezért ezt a topikot találtam a legmegfelelőbbnek:

arra vagyok kíváncsi hogy a sátánistáknak mi az álláspontja a túlvilág, szellemek, démonok létezésével kapcsolatban?
úgy tudom hogy Antonnak is vannak ilyen tapasztalatai, sajnos az angolom elég kevés ahhoz hogy utánanézzek, ezért kérném a segítségeteket!
köszönöm előre is!

2011-01-13 18:46:39

Trevian

Regisztrált: 2008. november 1.

Üzenetek: 204

Ki az az Anton?

2011-01-13 19:16:32

Ali

Anton Szandor LaVey...
így beugrik?

2011-01-13 20:06:33

SzS

Regisztrált: 2008. október 16.

Üzenetek: 295

Csoport: Scythe.hu admin

arra vagyok kíváncsi hogy a sátánistáknak mi az álláspontja a túlvilág, szellemek, démonok létezésével kapcsolatban?
A sátánizmus a jelennel foglalkozik.

A túlvilággal kapcsolatban bárkinek lehetnek tetszőleges elképzelései, de saját tapasztalatom szerint gyakorlatilag minden esetben definíciós hiányosságokig jutnak el az ezzel kapcsolatos beszélgetések. A sátánista szempontjából, mivel tudja, hogy tetszőleges túlvilágot kitalálhat bárki, valamint hogy ezek „valódiságát” nem lehet sem bizonyítani, sem cáfolni, a túlvilág koncepciójának nincs jelentősége, ezért semmilyen módon nem befolyásolja az életét.

A szellemek alatt, gondolom, elhunytak misztikus módon megmaradt tudatát érted, akikkel valamiképpen kommunikálni lehet. Erre a témakörre is maradéktalanul igaz, hogy definíciós hiányosságok és önáltatás miatt a legnagyobb babonás marhaságokat hordják össze az emberek.

A démonokkal kapcsolatban – meglepetés! – ugyanez a helyzet, de a sátánista nem feltételezi gonosz, alvilági, természetfölötti lények létezését. Ha a „démon” szót egyszerűen csak elvetemült emberekre érted, úgy természetesen ilyenek léteznek, de nyugodtan nevezhetnéd őket „elvetemült ember”-nek is.
úgy tudom hogy Antonnak is vannak ilyen tapasztalatai
Anton LaVey, a sátánizmus kodifikálója és a Sátán Egyháza alapítójaként megérdemli azt a tiszteletet, hogy hacsak nem voltál vele személyes, közeli barátságban, ne „Antonozd”, főleg ne egy szinte teljesen publikus fórumon.

Erre vonatkozott Trevian megjegyzése.

2011-01-14 16:44:39

Ali

ok, nem volt egyértelmű hogy mire gondolt...
a választ köszönöm!